Ενοριακά

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Δ.Δ Θεολόγου Διρφύων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισασποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο φερώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δ.Δ Θεολόγου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Αφ’εσπέρας ετελέσθει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος απο τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο οποίος εμπνευσμένα και ουσιαστικά κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στους πιστούς με Ιερέων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Χαλκίδος και από την Αθήνα και πλήθους πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τους εορτάζοντες Αγίους ζητώντας την μεσιτεία τους στον Θεό.

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Διρφύων κύριος Γεώργιος Ψαθάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Βουλευτές της Εύβοιας καθώς και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Αμαρύνθου «η Αμαρυνθία Αρτέμιδα».

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν έγινε η προγραμματισμένη λιτανεία της Εικόνας και η προγραμματισμένη παράσταση χορευτικών ομάδων της Νεανικής ενοριακής εστίας Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την άρτια και λαμπρή διοργάνωση της Πανηγύρεως επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρεσβ. π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος με τους συνεργάτες Επιτρόπους και πολλούς νέους ανθρώπους εθελοντές.

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Βασίλειος Κηρύκος ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριος Πετρογιάννης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Νέος Αρχιγραμματέας ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πρωτεύουσα τίμησε τη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Νέος Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου ο Φιλόθεος Θεοχάρης

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Παναγίας Θεολογίτισσας του Θεολόγου Διρφύων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Β.Μ. της Μητροπόλεως Χαλκίδος

Ι.Μ. Χαλκίδος

Ο εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στον φερώνυμο ναό της οδού Ψαρών

Σπύρος Παπαγεωργίου