Ευρώπη

Η Εθνική Επέτειος προερτάστηκε στο Παρίσι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΡΙΣΙ – Γ. ΦΕΡΔΗΣ

Με την κατάθεση στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία από τις ελληνικές αρχές της Γαλλίας προεορτάστηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η γιορτή της εθνικής επετείου είναι κινητή για οποία Κυριακή μπορούν όλοι οι Έλληνες να συναθροίζονται σε μέρα αργίας και να γιορτάζουν μαζί.

Το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου, τελέσθηκε θεία λειτουργία και δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στην θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης, ο εφημέριος του ναού Πρωτ. π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Μίλτος από την Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη και οι αρχές της ελληνικής διπλωματίας στην Γαλλική Πρωτεύουσα.

Οι ελληνικές σημαίες υψώθηκαν στη γνωστή λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων από παιδιά της διασποράς αλλά και από τους προσκόπους που κρατούν ζωντανή τόσα χρόνια την ελληνική παράδοση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και οι αρχές της Ελλάδος στο Παρίσι κατέθεσαν στεφάνια για να τιμήσουν την ελληνική εθνική γιορτή.

Related posts

Συνάντηση Εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Παρίσι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του CEC

Συνεδρίαση των Συμπροέδρων του Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών στο Λίβανο

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον Πατριάρχη Αντιοχείας

Επέτειος κηρύξεως της Επαναστάσεως στη Ρούμελη στην Ι. Μ. Οσίου Λουκά

Η εορτή της Εθνικής επετείου στην Μητρόπολη Σάμου & Ικαρίας

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία