Image default
Ελλάδα

Ζητούν να φυγει η εικόνα του Χριστού από το ΣτΕ στην αυριανή συζήτηση για τα θρησκευτικά

Την αφαίρεση της εικόνας του Χριστού από την αίθουσα όπου θα συνεδριάσει αύριο η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητά με επιστολή του προς τον προεδρεύοντα του ΣτΕ κ. Αθανάσιο Ράντο, ο δικηγόρος μερίδας των πολιτών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά του μαθήματος των θρησκευτικών κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Στην επιστολή του την οποία ο κ. Σωτηρόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της προσωπικής σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται πως εαν η συζήτηση πραγματοποιηθεί σε αίθουσα όπου θα υπάρχει θρησκευτικό σύμβολο, η εικόνα του Χριστού πάνω από τους δικαστές δηλαδή, «θα έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων που εκπροσωπώ: απαγόρευση διακρίσεων λόγω θρησκεύματος (άρθρο 14 της ΕΣΔΑ)».

«Χωρίς να διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία για την συνειδησιακή ανεξαρτησία των Δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας μας, φρονούμε ότι οι συνθήκες διεξαγωγής της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης θα πρέπει να διασφαλίζουν και την εξωτερική διάσταση της αμεροληψίας του Δικαστηρίου. Αυτή η εξωτερική διάσταση της αμεροληψίας, κατά την πεποίθηση των αιτούντων που εκπροσωπώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος, δεν υπηρετείται από την ύπαρξη του συγκεκριμένου θρησκευτικού συμβόλου, το οποίο συνδέει αναπόφευκτα τον διάκοσμο της αίθουσας με τις παρεμβαίνουσες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλαδος και Κρήτης καθώς και τον Σύνδεσμο
θεολόγων» γράφει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει μάλιστα πως «από καμία διάταξη δεν προβλέπεται η ύπαρξη του συγκεκριμένου θρησκευτικού συμβόλου σε δικαστικές αίθουσες».

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ

Αύριο το πρωί θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε συνολικά υποθέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το μάθημα των Θρησκευτικών, τον σχολικό εκκλησιασμό και την προσευχή στα σχολεία.

Κατά του μαθήματος, του τρόπου απαλλαγής από αυτό και της προσευχής προσφεύγουν γονείς και μαθητές, η Ένωση Αθέων καθώς και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Απέναντι τους θα σταθούν η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος θεολόγων «Καιρός».

Επίσης προσφεύγουν η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και η Μητρόπολη Πειραιώς καθώς και γονείς μαθητών κατά των προγραμμάτων σπουδών που εκδόθηκαν επί της θητείας Κ. Γαβρόγλου λέγοντας ότι είναι ίδια με τα προγράμματα σπουδών του υπουργού Ν. Φίλη τα οποία ήδη ακυρώθηκαν από το ΣτΕ

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Ολόκληρη η απόφαση του ΣτΕ για τον άγιο Γεώργιο Προμπονά

Ανδρέας Λουδάρος

Υπουργείο Παιδείας: Παράνομη & απαράδεκτη η πρακτική της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

Σοφία Καρεκλά

«Οι Οικουμενικές Διαστάσεις της Διδακτικής του Μαθήματος των Θρησκευτικών»- Διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Γραφείο Ρεπορτάζ

Οι Μονές Βλατάδων και Αγίας Αναστασίας Χαλκιδικής έγιναν… και Πάσης Ελλάδος με απόφαση του ΣτΕ

Ανδρέας Λουδάρος

Προκλήσεις & προοπτικές για το μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο

Σοφία Καρεκλά

ΣτΕ: Η Εκκλησία θα πληρώνει κανονικά φόρους για μισθώματα ακινήτων

Αναδημοσίευση