Πολιτική

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Προκλητικός με το «καλημέρα». Εξίσωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Αρχιμουφτή της Θράκης

Ως παράδειγμα μη τήρησης της συνθήκης της Λωζάνης παρουσίασε πριν από λίγο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, τον διορισμό του Αρχιμουφτή της Θράκης από το ελληνικό δημόσιο.

Κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Τούρκος Πρόεδρος εξίσωσε τον Αρχιμουφτή της Θράκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι σε αντίθεση με τον Μουφτή ο οποίος διορίζεται, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκλέγεται από την Ι. Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπενθυμίζοντας την παραχώρηση τουρκικής ιθαγένειας σε μη Τούρκους μητροπολίτες ώστε να είναι δυνατή η εκλογή Πατριάρχη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος που φαίνεται πως παραβλέπει τον διεθνή ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη και τις παγκόσμιες διαστάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου,εξίσωσε τον ρόλο του με αυτόν του Μουφτή ο οποίος διορίζεται από το ελληνικό δημόσιο διότι λόγω της ύπαρξης της Σαρίας στην συγκεκριμένη περιοχή ασκεί ταυτόχρονα με τα θρησκευτικά του καθήκοντα και διοικητικές πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ξεκάθαρα για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, ενώ «διαφήμισε» εμμέσως πλην σαφώς τις καλές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Ρωμιοί της Πόλης σε αντίθεση με αυτές που ισχύουν στην Θράκη.

Related posts

ΠτΔ σε Οικουμενικό Πατριάρχη: «Τον αγώνα που κάνετε τον έχει αναγνωρίσει ολόκληρη η Οικουμένη»

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όσες Εκκλησίες δεν συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους

Ανδρέας Λουδάρος

Βαρθολομαίος: H χριστιανική πίστη θεμέλιος λίθος για τα πρώτα νοσοκομεία στην Ευρώπη

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τουρκία: Ανάγκασαν τους Χριστιανούς να υπογράψουν ότι δεν διώκονται για τη θρησκεία τους

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αλεξανδρουπόλεως: «Οι πολιτικοί μεταχειρίζονται τον χωρισμό σαν bullying κατά της Εκκλησίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Πατριάρχης στην ορκωμοσία του Ερντογάν – Κλειστή και φέτος η Παναγία Σουμελά

Σπύρος Παπαγεωργίου