Πολιτική

Ενεργοποιείται η επιτροπή Εκκλησίας – Πολιτείας για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Εκκλησίας

Στην επικαιροποίηση των ζητημάτων που αφορούν την Εκκλησία και τις σχέσεις της με το Κράτος αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και ο υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο.

Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα συμμετείχαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και τον υπουργό, ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και ο νομικός σύμβουλος της Ι. Συνόδου κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος όλα εκείνα τα ζητήματα για τα οποία η Εκκλησία ζητά νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να υπάρξει επικαιροποίηση και διορθώσεις.

Όπως είπαν στους δημοσιογράφους τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κ. Γαβρόγλου το κλίμα ήταν θετικό και υπήρξε καλή διάθεση για συνεργασία.

«Είχαμε μια από τις τακτικές συναντήσεις μας στην οποία συζητήσαμε ένα σύνολο εκκρεμοτήτων, ένα σύνολο θεμάτων. Περίπου σε ένα μήνα θα έχουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας Πολιτείας και κάνουμε μια προεργασία για τον καθορισμό της ατζέντας. Όπως πάντα έχουμε συμφωνία σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων. Συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα και θα τα κωδικοποιήσουμε ενόψει της συνάντησης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου ανάμεσα σε μια σειρά από ζητήματα διοικητικού χαρακτήρα που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν και αυτό της επιτροπής για την Εκκλησιαστική περιουσία που όπως είπε πηγαίνει πολύ καλά, ενώ προχωρούν και τα σχέδια για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

ΙΚΑΝΟΠΟΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν έκρυψε την ικανοποίηση του τονίζοντας την ύπαρξη καλής διάθεσης και πνεύματος συνεργασίας τονίζοντας πως τα όποια προβλήματα προτιμά να λύνονται «σιγά σιγά με υπομονή, με συνεργασία και να μην τα λύνουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων».

Related posts

Χίου: «Ἡ κατάργηση των Λατινικών συνιστά ακρωτηριασμό του πολιτισμού μας και πνευματική αφυδάτωση»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η νομολογία του Σ.τ.Ε. επί εκκλησιαστικών ζητημάτων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Μπλόκο» Ιερώνυμου στη συμμετοχή των ιεραρχών των Νέων Χωρών στη Σύναξη στο Φανάρι

Ανδρέας Λουδάρος

Τους τραυματίες από τις πυρακαγιές επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος

Γιώργος Δ. Φερδής

Κ. Γαβρόγλου: «Με γοργούς ρυθμούς η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου