Ενοριακά

Εκατοντάδες πιστοί στην Αγία Μαρίνα Εκάλης

Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάστηκε απόψε η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Εκάλη. Στο φερώνυμο ναό των βορείων προαστίων, εκατοντάδες πιστοί από όλη την Αττική δημιούργησαν ουρές για να προσκυνήσουν ευλαβικά και να συνεορτάσουν τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας, που έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου σε ηλικία 15 ετών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος με την άδεια του οικείου ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του εν συντομία στο βίο της Αγίας λέγοντας πως ήταν μία από αυτές τις γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χριστού «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν».

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι «η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να τις προσφέρουμε και που σίγουρα θα ήταν αποδεκτή από την Αγία, είναι να μιμηθούμε την ζωή της. Βέβαια όχι να θυσιάσουμε την ζωή μας, καθότι έχουμε ανεξιθρησκεία και κάτι τέτοιο δεν μας ζητάται, αλλά να μιμηθούμε την αγία ζωή της. Μιμούμενοι την ζωή των αγίων και της Αγίας Μαρίνας, θα είμαστε αληθινοί χριστιανοί όπως μας θέλει ο Θεός».

Εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, τον Μητροπολίτη Μηθύμνης καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κηφισίας Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και του μετεβίβασε τις ευχές και τον σεβασμό του Ποιμενάρχου.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την υποδοχή, συνεχάρη τους χορούς των ιεροψαλτών για την απόδοση των ύμνων και ευχήθηκε σε όλους την σκέπη της Αγίας.

Αύριο θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μηθύμνης.

Related posts

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών της Μητροπόλεως Κηφισίας

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην πανηγυρίζουσα Μονή Εισοδίων στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Αγία Τριάδα Νέας Κηφισιάς

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κηφισίας

Χειροτονία διακόνου στον Κάλαμο Αττικής μετά από 110 χρόνια