Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:46

Συγκίνηση στα εγκαίνια του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Εκκλησίας Αλβανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ανδρέας Λουδάρος | Κάτω από τον καυτό ήλιο εκατοντάδες ορθόδοξοι Αλβανοί όλων των ηλικιών παρακολούθησαν με συγκίνηση την τελετή εγκαινίων ενός εκ των πλέον εντυπωσιακών αναπτυξιακών έργων που έχει επιμεληθεί ορθόδοξη Εκκλησία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας, Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος,  εγκαινίασε το φράγμα και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Librazhd βορειοανατολικά των Τιράνων σκορπώντας συγκίνηση τόσο σε όλους εκείνους που εργάστηκαν για την υλοποίηση του οράματος, όσο και των πιστών της περιοχής που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την τελετή φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

[jw7-video n=”1,2″]

Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που είναι ήδη σε λειτουργία, κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία ΑΚΤΟΡ με δανειοδότηση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για εργοστάσιο εγκατεστημένης ισχύος 9,9MWe το οποίο θα παράγει ετησίως περίπου 50 GWh. Ενέργεια την οποία θα πουλά  ώστε να χρηματοδοτείται το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας.

“Ορθοδοξία σημαίνει να μοιράζεσαι” είπε εμφανώς συγκινημένος ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων συμπαραστατούμενος από ιεράρχες της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, ενώπιον πολλών επισήμων, του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, του Έλληνα επιτετραμένου, του π. υπουργού κ. Ι. Παλαιοκρασά και άλλων.

Νωρίτερα το πρωί τελέσθηκε συλλείτουργο προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, στον Ι.Ν. της Αναλήψεως του Σωτήρος Librazhd, έναν ναό ο οποίος χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να καλυφθούν οι θρησκευτικές ανάγκες των ορθοδόξων της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ