Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:15

Μητροπολίτης Δωδώνης – Δήμος Ζακύνθου: Το Ναυάγιο ίσως οδηγήσει σε…ναυάγιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Φαντασιώδη» όσα έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες τη Ζάκυνθο, δηλώνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τη σύσκεψη υπό το Δήμο, για τη λήψη μέτρων στο Ναυάγιο. Αιχμή των δηλώσεών του ήταν ότι δεν θα έρθουν αντίμετρα αλλά θα η Εκκλησία θα αναμένει και θα δει πώς θα πράξει. «Υπάρχουν πολλά που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και διακοπή σχέσεων με το Δήμο και οποιονδήποτε ακολουθεί τη λογική αυτή».

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή ήδη από παλιά, μετά την υπόθεση του θανάτου νεαρού ζευγαριού, οπότε όπως είπε ο Μητροπολίτης, ανέλαβε πρωτοβουλία και διαμόρφωσε το χώρο «χωρίς κανείς να μας πει ότι δεν είναι δικός σας. Κάτι με το οποίο θα μπορούσαν να ασχοληθούν οι μετέχοντες στη σύσκεψη είναι η παράνομη μεταβίβαση των 15.000 στρεμμάτων, αφήνει ελεύθερα 15 στρέμματα που ανήκουν στην Ιερά μονή Αγ. Γεωργίου των Κρημνών η οποία υφίσταται πριν ιδρυθεί καν το Ελληνικό Κράτος».

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην κατασκευή εξέδρας που ολοκληρώθηκε ακολουθώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές αντοχής και ασφάλειας που καταστράφηκε από διολιοφθορά. Διαχώρισε ωστόσο τη θέση του σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θέλει να λάβει ο Δήμος για την παραλία του Ναυαγίου, λέγοντας πως είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. «Σε ό,τι αφορά όμως το πλάτωμα, εκεί λάβαμε μέτρα. Ποιοι λοιπόν δημιουργούν πρόβλημα; Πέρσι, ο Δήμαρχος, προφανώς πιεζόμενος από παράγοντες της περιοχής, θέλησε να δημοπρατήσει ορισμένα τμήματά της. Του αποστείλαμε ένα εξώδικο και απέσυρε το αίτημα. Ο προηγούμενος δήμαρχος έδωσε την άδεια να κατασκευαστεί ένα κτιστό περίπτερο και του απάντησα πως εντός 24 ωρών θα το κατεδαφίσεις –όπως και έκανε. Δεκαοχτώ χρόνια ενοικιάζουμε με δημοπρασία εκεί. Το κτίριο κατασκευάστηκε με απόφαση της Ναοδομίας, στη συνέχεια της Πολεοδομίας και με βεβαίωση του τότε Δημάρχου Ελατίων, κ. Ακτύπη, -ο οποίος τώρα κόπτεται-, ότι το κτίριο ανήκει στην Ιερά Μονή ώστε να ηλεκτροδοτηθεί. Πότε λοιπόν θυμήθηκαν πως δεν είναι δική μας η περιοχή; Θα τους περάσει».

Αναφερόμενος στον κ. Κολοκοτσά αναρωτήθηκε: «Τι έκανε ο κ. Δήμαρχος όταν πουλήθηκε η περιουσία του Δήμου; Τίποτα! Μόνοι οι δύο μας (σ.σ. ο ίδιος και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος), προσφύγαμε στην Εισαγγελέα Ζακύνθου».

Δείτε το σχετικό video

Η απάντηση του Δήμου

Την Τετάρτη ο Δήμος απάντησε με ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, ότι παρακολούθησε «με λύπη τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης» και πως «μετά από 1,5 χρόνο αναμονής για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας για τη διαχείριση του χώρου του ‘Ναυαγίου’ δεν ήταν δυνατόν ο Δήμος και ο Δήμαρχος, τον οποίο πήραν τηλέφωνο εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, να μείνει απαθής σε μια απαράδεκτη κατάσταση».

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ