Ελλάδα

Δισαρχιερατική αγρυπνία στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 το βράδυ, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, τελέσθηκε, κατά το αγιορείτικο τυπικό, Ιερά Αγρυπνία.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, της Αρτοκλασίας και του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, του Πρεσβυτέρου, διά των χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο ιεροδιάκονος π. Θεολόγος, ο οποίος συγκαταλέγεται στην συνοδεία του Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου (Χατζηεμμανουήλ), Γέροντος του Ι. Κουτλουμουσιανού Κελλίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Άγιο Όρος.

Ο π. Θεολόγος, είχε λάβει και τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, του διακόνου, δια των χειρών του Μητροπολίτου μας, τον περασμένο Αύγουστο, στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, ενώ επελέγη το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, για να χειροτονηθεί πρεσβύτερος, αφού ο Γέροντας Γρηγόριος, εδώ και μία πεντηκονταετία συνδέεται με αυτό και έρχεται συχνότατα διακονώντας το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως, ενώ υπάρχει και ισχυρός δεσμός πνευματικός και με τον ίδιο τον Επίσκοπό μας.

Στην ιερά αγρυπνία έψαλλαν θαυμάσια οι μοναχοί της συνοδείας του π. Γρηγορίου, μαζί με άλλους αδελφούς ιεροψάλτες, πνευματικά του τέκνα.

Παρόντες στην χαρά της αδελφότητας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ήταν Κληρικοί της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, με προεξάρχοντες τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα και τον Γέροντα Νικόδημο Γιαννακόπουλο από την Ι. Μονή Μεταμορφώσεως Κύμης, πολλοί Ιερείς από διάφορες μητροπόλεις, εκπρόσωποι μοναστικών αδελφοτήτων και αρκετοί.

Κατά την ομιλία του προς τον χειροτονούμενο, ο Σεβασμιώτατος του παρουσίασε ως πρότυπο τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και πρότεινε στο νέο πρεσβύτερο, να αγαπά τον Ιησού τόσο, όσο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και, δια της ιερωσύνης, να αναπαύεται στο στήθος του Χριστού όπως εκείνος κατά το Μυστικό Δείπνο.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, περί την 4η πρωινή του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου παρετέθη, στην αίθουσα του ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος, σε όλους τους συμμετέχοντες πρωινό γεύμα.

Related posts

Τα ιστορικά εγκαίνια του νέου Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι Ευβοίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας

Η στήριξη στους πυρόπληκτους και οι αλλαγές στον νόμο για τα Ησυχαστήρια απασχόλησαν τη σημερινή ΔΙΣ

Γραφείο Ρεπορτάζ

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Κύζικο της Μ. Ασίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πανήγυρη της Παναγίας Θεολογίτισσας του Θεολόγου Διρφύων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Παναγία στη Γουμένισσα

Σοφία Καρεκλά