Ενοριακά

Νέος Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. του Πολιούχου των Αθηνών

Από τον Αναστάσιο Βόπη* | Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016,ο κ. Γεώργιος Δεμελής, έψαλε για πρώτη φορά με την χορωδία του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών, όπου τοποθετήθηκε επίσημα ως δεξιός Πρωτοψάλτης. Εκεί κατενθουσίασε το εκκλησίασμα, το οποίο, μαζί με τους Ιερείς του Ναού, τον καλωσόρισαν και όλοι μαζί αναφώνησαν με μια φωνή το ΑΞΙΟΣ.

Ο κ. Γεώργιος Δεμελής είναι Καθηγητής Βυζαντινής & Ευρωπαϊκής Μουσικής. Διδάσκει στην Σχόλη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βυζαντινή Μουσική και Παραδοσιακό Κανονάκι. Διακρίνεται για την εξαιρετικά χαρισματική και σπάνια φωνή που διαθέτει.

Ο κ. Δεμελής μαθήτευσε κοντά σε εξέχουσες προσωπικότητες της Μουσικής, όπως ο Μανώλης Χατζημάρκος (Βυζαντινή Μουσική), Πέτρος Ταμπούρης (Κανονάκι), Παναγιώτης Αχειλάς, Δημήτρης Αθανασιάδης και Διαμαντής Μαυραγάνης.

Έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με πάρα πολλούς διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες. Επίσης, έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη, έχει εκδώσει δεκάδες μουσικούς δίσκους, που έχουν παρουσιαστεί από την τηλεόραση αλλά και από το ραδιόφωνο.

Τέλος, κατέχει την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ μέχρι πρότινος, κοσμούσε το αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, ως Λαμπαδάριος.

* Ο κ. Αναστάσιος Βόπης είναι Αστυνομικός- ψυχολόγος,  Φοιτητής Θεολογίας

Related posts

Η λιτανεία του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τελευταία χρονιά «καθεδρικός» ο Αγιος Διονύσιος τη Μ. Παρασκευή

Κι όμως… ο Ν. Φίλης είναι ο πιο συχνά εκκλησιαζόμενος υπουργός Παιδείας

Άνοιγμα αγκαλιάς στον ξένο συνάνθρωπο μέσα απο τραγουδια και ύμνους στον Ξένο Χριστό

Η λαμπρή Λειτουργία των Χριστουγέννων από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο

Κόρινθος: Με την τέλεση αγρυπνίας εόρτασε ο μητροπολίτης κ. Διονύσιος τα ονομαστήριά του