Ρωσία

Βόστρων: «Ο Ονούφριος είναι ο μοναδικός κανονικός ηγέτης της Ουκρανίας»

Την άποψή του γύρω από το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου, εξέφρασε ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, Εξάρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

O κ. Τιμόθεος μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος είναι ο μοναδικός κανονικός ηγέτης της ορθόδοξης κοινότητας στην Ουκρανία, που είναι αναγνωρισμένος από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

«Η θέση μας παραμένει η ίδια: αναγνωρίζουμε ως κανονική την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που βρίσκεται κάτω από το ομώφορο του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου».

Ο κ. Τιμόθεος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ουκρανικό ζήτημα αλλά και την αποστολή δύο εξάρχων στο Κίεβο από το Φανάρι, «η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ορισμένους κανόνες στους οποίους κάθε Εκκλησία πρέπει να υπακούει αυστηρά», συμπεριλαμβανομένων των «κανόνων για την κανονική επικράτεια της Ρωσικής Εκκλησίας και της συμπεριφοράς της μιας εκκλησίας προς την άλλη».

Τέλος ο μητροπολίτης Βόστρων, επεσήμανε πως «Η ενοποίηση των Ορθοδόξων Ουκρανών είναι δυνατή μόνο μέσω της μετάνοιας και της συσπείρωσης στην κανονική βάση που προέκυψε από αιώνες εκκλησιαστικής πρακτικής και εγκρίθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους»

Related posts

Μαυροβουνίου: «Το Φανάρι κάνει κατάχρηση της θέσης της»

O θεσμός της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Μόσχα: Αναμένει την αντίδραση του Αγίου Όρους μόλις έχει internet

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γ. Αμανατίδης: «Δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη η διευθέτηση του Ουκρανικού»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ρόδου: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποσκοπεί στην ενότητα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αναίρεσε τις δηλώσεις του ο μητροπολίτης Αλεξάντρ