Ελλάδα Ευρώπη Πολιτική

Αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη ζητά από την Ευρώπη η Ιερά Σύνοδος

Έκκληση προς την ηγεσία της Ευρώπης να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα» απηύθυνε με επιστολή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην επιστολή που στάλθηκε προς τους Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Jeroen Dijsselbloem, Pierre Moscovici, και στους αρχηγούς των κρατών της Ε.Ε. η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζεται στην επιστολή, «είναι πεπεισμένη ότι αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία».

Μάλιστα σημειώνεται πως η Ι. Σύνοδος «είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση».

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού αλλά και ανησυχίας για το μέλλον της χώρας μας, απηύθυνε έκκληση προς τους:

α. Εξοχώτατον κ. Donald Tusk, Πρόεδρον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους Εξοχωτάτους Προέδρους και Πρωθυπουργούς των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως,
β. Εξοχώτατον κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
γ. Εξοχώτατον κ. Jeroen Dijsselbloem, Πρόεδρον της Ευρωομάδος και τα μέλη αυτής και
δ. Εξοχώτατον κ. Pierre Moscovici, Επίτροπον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιον δια οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα, δια της οποίας τους καλεί να επιδείξουν για ακόμη μία φορά αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζεται στην επιστολή, είναι πεπεισμένη ότι αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση. Προς τούτο καλεί τους Ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν όλοι τους και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Related posts

Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον Ιούνιο

ΔΙΣ: «Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν χρειάζονται νεοφανείς αιρέσεις, ούτε αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές»

Εκκλησία της Ελλάδος

Συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το μήνα Ιούνιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταγγέλουν εκφοβισμό προκειμένου να υπογράψουν κατά της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας

Ανδρέας Λουδάρος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κύριλλος προς Ιερώνυμο: Θα γίνει σχίσμα αν δοθεί Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία

Ανδρέας Λουδάρος

Η Εκκλησίας της Ελλάδος δαπάνησε 124.329.117,09€ σε φιλανθρωπία το 2017