Ενοριακά

Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος τα «ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2018» στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από την Μητρόπολη Ρόδου την οποία συνόδευσε ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος και υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και Θηβών Γεώργιος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Γεωργίου συμπαραστατουμένου από τον Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλο και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στους γύρω δρόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΔΟΧΗ & ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩ

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχήθηκε «έτη πολλά κ ευλογημένα» στον ομόλογό του Μητροπολίτη Θηβών για τα δέκα χρόνια Αρχιερατείας που συμπληρώνει φέτος.

Ο κ. Γεώργιος στην ομιλία του παρότρυνε τους πιστούς να πορευθούν στη ζωή και τις δυσκολίες αυτής με το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου. «Η σημερινή μας πορεία να είναι μία έμπρακτη μαρτυρία. Άλλωστε στα χρόνια του Αποστόλου Παύλου, όποιος δήλωνε χριστιανός ή μαθητής του Χριστού, σήμαινε αυτόματα και μελλοθάνατος».

Σήμερα κορυφώθηκαν οι εορτασμοί με το αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος που κήρυξε τον θείο λόγο.

Η σημερινή ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ECTV.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη στις 3 Ιουλίου όταν και η εικόνα του Αγίου Φανουρίου θα επιστρέψει στον ομώνυμο ναό στην Ρόδο.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Η Παναγία της Δαμάστας στον Άγιο Δημήτριο Όπλων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Η λάθος κλίση προς τον μοναχισμό, καταληγει σε ναυάγιο»

Σπύρος Παπαγεωργίου

H Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία «του Όρους των Ελαιών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην Μεταμόρφωση Αττικής

Σπύρος Παπαγεωργίου

BINTEO: Τα Τρικαλα τίμησαν τους Αγίους τους

Αναστασιος Βόπης