Ελλάδα

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον κτήτορα της Μονής Πεντέλης

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Πεντέλη, με την πανήγυρη της μνήμης του κτήτορα της, Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου, όπου σώζεται η τίμια Κάρα του.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Θεσπιών για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη του κτήτορος της Μονής, αλλά και για την συνεργασία τους σε θέματα της Μονής.

Από την πλευρά του ο κ. Συμεών αναφέρόμενος στον Άγιο Τιμόθεο είπε ότι «είναι τιμή για όλους μας να έχουμε τέτοιους αγίους όπως Όσιος Τιμόθεος», ενώ πρόσθεσε πως «είχε προσωπικότητα που υπερέβει τον εαυτό του σε κάθε πτυχή της ζωής του. Ασκήτευσε και ταξίδεψε. Είχε βαθύτερη αναζήτηση και ανώτερη στόχευση. Δεν ήταν δεμένος σε κανενός άρμα, ούτε ήταν αιχμάλωτος κανενός.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Δεν ήταν δούλος κανενός συμφέροντος και καμίας εξουσίας. Ήταν ασυμβίβαστος. Έζησε για να αγαπά τον Θεό και τον άνθρωπο και για αυτό δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση. Και δεν δίστασε ακόμα να αρνηθει ότι είχε δημιουργήσει για την αγάπη του προς τον Θεό».

Τέλος υπογράμμισε ότι «δεν μελετάμε τις ζωές των αγίων, για να διευρύνουμε τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις, αλλά για να δούμε μέσα από αυτές τον εαυτό μας, που βρισκόμαστε και τι διάθεση υπάρχει για να αλλάξουμε. Να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η δύναμη του σοφού ανθρώπου αυτή είναι. Να έχει το θάρρος και να μην διστάζει να αναγνωρίσει τα λάθη όσο μεγάλος και αν είναι. Αληθινά μεγάλος είναι αυτός που έχει την δύναμη να ταπεινώνεται και να παραδέχεται τα λάθη του».

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η επίσημη Δοξολογία για τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Να γίνουμε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στην ζωή του άλλου»

BINTEO: Τα Τρικαλα τίμησαν τους Αγίους τους

Αναστασιος Βόπης

Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροτονία διακόνου στα Τρίκαλα

Συγκίνηση στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών – Νέος προϊστάμενος ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου

Μαρκος Παπαγεωργίου