Βαλκάνια

Απόπειρα ληστείας σε ιστορικό μοναστήρι της Βουλγαρίας

Aπόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε στη Μονή Ροζινού (Ροζέν) της Βουλγαρίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το Sofia Globe, έξι άνδρες φορώντας μάσκα εισήλθαν στο μοναστήρι περίπου στις 8 το βράδυ. Αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον ιερέα, άρχισαν να σκάβουν στον τοίχο πίσω από το τέμπλο στην εκκλησία του μοναστηριού με αξίνες.

Τελικά έφυγαν μετά από μισή ώρα μόνο με το κινητό τηλέφωνο του ιερέα, χωρίς να πάρουν κάτι και κυρίως χωρίς να προκαλέσουν ζημιά σε κάποια από τα πολύτιμες εικόνες, τιμαλφή και το αντίγραφο της εικόνας της Παναγία της Ιβηρίτισσας.

Η Μονή Ροζινού (Ροζέν) της Γεννήσεως της Θεοτόκου είναι ένα από τα λίγα καλά διατηρημένα μεσαιωνικά βουλγαρικά μοναστήρια και είναι το μεγαλύτερο στο βουνό Πιρίν στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Σύμφωνα με τοπικό μύθο θεωρείται ότι υπάρχει κρυμμένος θησαυρός κάπου στη μονή.

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις καθώς έχουν αναγνωριστεί τα πρόσωπα δύο από τους άντρες, που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της μονής.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

H βουλγαρική κυβέρνηση αναλαμβάνει την αποκατάσταση μοναστηριού

H πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ανθρωπιστική βοήθεια του «Εσταυρωμένου» στην Εκκλησία της Βουλγαρίας

Αναδημοσίευση