Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:33

Η εικόνα της Παναγίας των Ναυμάχων από την Ύδρα στον Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το μεσημέρι της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 και στις 15:00 η Ιστορική και Θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» αναχώρησε με τις αρμόζουσες τιμές για τον Πειραιά.

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Ύδρας, εμπρός από την πάνσεπτο Ιερή Εικόνα τελέστηκε σύντομη δέηση και στη συνέχεια εκφώνησε μικρό αλλά συγκινητικό λόγο καρδιάς ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος & προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός όπου χαρακτηριστικά είπε ότι πρώτη φορά μετα το 1656 όπου είχε κλαπεί από Αγαρηνούς πειρατές και επέστρεψε και πάλι, αφού την βρήκαν μετα από λίγες μέρες στο λιμάνι του νησιού οι Πατέρες του Μοναστηριού, εξέρχεται από την Ύδρα. Αναφερόμενος στην μεταφορά της Ι. Εικόνας είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα ιστορικό για το νησί γεγονός και καταλήγοντας ευχήθηκε η Χάρης Της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει όλους μας. Ο Πανος. Αρχιμ. Π. Πολύκαρπος Μπόγρης εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Πειραιά με τη σειρά του ευχαρίστησε και αναφέρθηκε για την ιδιαίτερη τιμή αλλά και την ευλογία της Παναγίας που θα δεχθεί ο Πειραιάς αλλά και οι πιστοί.

Η Ιερή Εικόνα εξήλθε από τον Ναό συνοδευόμενη από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο & προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, τον Πανος. Αρχιμ. Π. Πολύκαρπο Μπόγρη εκπρόσωπο της Ι. Μητρόπολης Πειραιά και τις Αρχές του νησιού και δεκάδες κόσμου. Την Ιερή Εικόνα από τον πρόναο μετέφεραν τιμητικά άνδρες του Λιμενικού Σώματος και την πλαισίωσαν Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας όπου μετέβησαν σε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών του Μοναστηριού και την εναπόθεσαν στο πλοίο του Λιμενικού Σώματος που είχε δέσει στην προβλήτα του νησιού. Στην τελετή αναχώρησης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ε. Καραμήτσος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και δεκάδες κόσμου.

Την Ιερή Εικόνα μετέφεραν μέσα στο πλοίο άντρες του Λιμενικού Σώματος το οποίο και αναχώρησε για τον Πειραιά. Κατά την άφιξη και την αναχώρηση του πλοίου το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου συνόδευσε τιμητικά το πλοίο στο λιμάνι της Ύδρας, όπως και θαλάσσια ταξί κατά τον απόπλου του πλοίου.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας των Ναυμάχων (Φανερωμένης) από την ηρωοτόκο Ύδρα στην πόλη του Πειραιά με την ευκαιρία των εορτών των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017, που λαμβάνουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιά.

Με το πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ΠΑΘ ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, έγινε η μεταφορά της Ιεράς Εικόνας, την οποία μετέφεραν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας π. Ακίνδυνος Δαρδανός και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην προβλήτα του λιμένος Πειραιώς, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, την Ιερά Εικόνα υπεδέχθη ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ακολούθησε δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ύδρας για την αποδοχή του αιτήματος της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε ημέρες δύσκολες που απαξιώνεται το πρόσωπο του ανθρώπου, που αποδομείται η πίστη και η αγάπη στην Πατρίδα και ευχήθηκε η Παναγία η Μητέρα των πιστών να στηρίξει τον καθένα μας στην προσπάθεια να αναδειχθεί άμωμη και αλώβητη η Αλήθεια της πίστεως.

Παρευρέθησαν στην υποδοχή ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης, ο Βουλευτής κ. Κων/νος Κατσαφάδος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δημοτικών αρχών της πόλεως.

Στην συνεχεια με αυτοκινητοπομπή η Ιερά Εικόνα έφθασε στο ύψος των οδών Αγίου Δημητρίου και Έβρου όπου σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

To βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ