Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 2:31

Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Σέρρες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχεται αυτή την ώρα η πόλη των Σερρών. Κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών έχουν κατακλύσει από νωρίς την κεντρική πλατεία της πόλης για να αποδώσουν τιμές στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην κεντρική πλατεία των Σερρών, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Πέτρος Αγγελίδης, αφού καλωσόρισε θερμά τον κ. Βαρθολομαίο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του αγίου Νικήτα, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και τα χαρίσματά του.

“Προικισμένη και χαρισματική προσωπικότητα, με απλότητα αλλά και αρχοντιά, που γοητεύει και συγκινεί”, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος των Σερρών τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ακόμη, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ο κ. Βαρθολομαίος διαθέτει “τολμηρή σκέψη κι ανοιχτό πνεύμα καθώς και ακούραστη μέριμνα για ενότητα και συμπόρευση όλων των χριστιανικών κοινωνιών”.

Ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε ότι οι Σερραίοι είναι πιστοί φίλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς “γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για την μεθοριακή περιοχή μας και την Μακεδονία γενικότερα”.

Ο Δήμαρχος των Σερρών, στην ομιλία του, επεσήμανε τις άριστες σχέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με την τοπική εκκλησία. Έδωσε έμφαση στην αγαστή συνεργασία που έχουν οι τοπικές αρχές με τον μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο καθώς και με τους κληρικούς της περιοχής.

Απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “είστε ο πρώτος Πατριάρχης που ανέλαβε να συμφιλιώσει δύο ιστορικά διαφορετικούς κόσμους, την πίστη με την επιστήμη. Αφυπνίζετε συνειδήσεις με το έργο σας”.

Επίσης, επεσήμανε τις δράσεις του Πατριάρχη για την προστασία του περιβάλλοντος και την πεποίθηση του κ. Βαρθολομαίου ότι αυτό είναι εντολή του Θεού.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Αγγελίδης, εκφράζοντας το σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη είπε ότι “αποτελείτε φωτεινή εξαίρεση σε μια εποχή που η πίστη των ανθρώπων στους εκκλησιαστικούς θεσμούς κλονίζεται. Σας εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας και την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δήμος και κοινωνία των Σερρών θα είμαστε απροσχημάτιστοι συμπαραστάτες στο έργο σας”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην αντιφώνησή του, δήλωσε ότι σχημάτισε ήδη άριστες εντυπώσεις από την τιμητική υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής και είπε ότι αγαπά ιδιαίτερα τον λαό των Σερρών.

Ακόμη, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς που συνδέουν την τοπική Εκκλησία των Σερρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μίλησε για το χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας.

“Ας μη λησμονούμε ότι η πατρίδα μας δεν απαιτεί σήμερα από εμάς αίματα και θυσίες για να ανακτήσει την παλιά της αίγλη όπως χρειάστηκε από τους προγόνους μας, αλλά απαιτεί να θυσιάσουμε τα πάθη μας που βλάπτουν και αυτήν και εμάς”.

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για τον ορισμό του μητροπολίτη Ξάνθης ως συνοδού του στην περιοδεία του.

Μετά την υποδοχή που είχε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο κ. Βαρθολομαίος κατευθύνθηκε στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Σερρών όπου θα τελεστεί δοξολογία για την άφιξή του στην πόλη.

Στο προαύλειο του ναού, τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε με ψαλμούς και τραγούδια η χριστιανική νεολαία της τοπικής Εκκλησίας. Ο εκπρόσωπός της, στη σύντομή προσφώνηση που απηύθυνε στον κ. Βαρθολομαίο, υπογράμμισε το αγωνιστικό πνεύμα των νέων της περιοχής.

“Επιμένουμε να βλέπουμε λουλούδια και φως και όχι ερείπια και σκοτάδι”, είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι “θα μείνουμε στην πατρίδα μας, δεν θα την εγκαταλείψουμε”.

Ο κ. Βαρθολομαίος, συγκινημένος από την υποδοχή των νεών της περιοχής, τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τους ευχήθηκε κάθε πρόοδο στη ζωή τους.

Στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη παραβρίσκονται η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα, οι τοπικές αρχές, πλήθος μητροπολιτών, κληρικών και μοναχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ