Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:11

Ραψάνη: Τίμησε τον πολιούχο της άγιο Γεώργιο τον Νεομάρτυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πιστών στην πανήγυρη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εκ Ραψάνης, που τελέσθηκε σήμερα στην ορεινή και γραφική Ραψάνη, παρουσία των αρχόντων του τόπου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρίου Παπαδημόπουλου, της κ. Μαρίας Μαμάρα και του δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου, καθώς και πολλών ακόμη τοπικών φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μίλησε για τη σπουδαιότητα του μαρτυρίου και της ομολογίας ενός νέου Διδασκάλου, που κατηύθυνε τις ψυχές των μαθητών του στον Ιησού Χριστό και μαρτύρησε σκληρά γιατί δίδασκε την κατά Θεόν παιδεία, μορφώνοντας τον Κύριο στις παιδικές καρδιές τους, διότι εκτελώντας πιστά το χρέος του, ήθελε συγχρόνως να δημιουργήσει γνήσια πρότυπα, αξίες και ιδανικά στα σκλαβωμένα νειάτα της εποχής του.

Στο τέλος δε ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που από εγγύς ή μακράν ανήλθαν στη Ραψάνη για τον εορτασμό του Πολιούχου της, Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες μαζί με τους διδασκάλους τους, από το σχολείο του Πυργετού, που για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικά το παρών τους στον εορτασμό του μεγάλου Προστάτου τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ